Over ons Over ons

Wie zijn we
De Voorhof is een laagdrempelige kerk waar je gemakkelijk binnenloopt en met een beetje geluk al snel een kop koffie krijgt. Zij is de thuishaven van een moderne geloofsgemeenschap die graag ruimte schept en niet in hokjes probeert te denken.

‘Kennen en gekend worden’ staat hoog in het vaandel, maar ook is het mogelijk op meer anonieme wijze mee te doen aan kerkdiensten en andere activiteiten.

De ene keer wordt er gezongen en gebeden, de andere keer zoeken mensen het gesprek met elkaar, weer een andere keer gaan de handen uit de mouwen of wordt er geld ingezameld voor een zorgvuldig uitgekozen doel.

In De Voorhof vinden we het belangrijk het christelijk geloof op eigentijdse wijze te beleven en vorm te geven. Dit wordt zichtbaar in onze kerkdiensten, cursussen, ontmoetingen en activiteiten. In een sfeer van respect, zowel voor gelijkgezinden als voor andersdenkenden, zoeken mensen naar wat hen bindt, troost en inspireert.

De Kerkenraad vertrouwt een deel van zijn taak toe aan de Kleine Kerkenraad en aan een aantal taakgroepen. De Kerkenraad blijft eindverantwoordelijk. Naast de Algemene Kerkenraad en Kleine Kerkenraad kent de Voorhofgemeente vier taakgroepen: pastoraat, diaconie, Liturgie en Eredienst, Administratie en Beheer.

Elke taakgroep heeft de eigen werkwijze en de uitwerking van de te verrichten taken vastgelegd in een eigen regeling die actueel wordt gehouden. Dit met inbegrip van de eventuele werkgroepen die onder een taakgroep vallen. Relevante communicatie over de werkwijze en activiteiten naar de gemeenteleden wordt door de taakgroep zelf verzorgd. In de 'Plaatselijke Regeling' is de werkwijze vastgelegd. Deze kunt u hier downloaden.

Voor de periode 2023-2027 is het beleid van De Voorhof samengevat in het Beleidsplan. Het beleidsplan 2023-2027 kunt u hier vinden.
 
terug