Basiscatechese Basiscatechese
Basiscatechese, dat is een moeilijk woord. Eigenlijk zijn het twee woorden: "basis" en "catechese". Dan lijkt het al wat minder moeilijk. Basis is niet zo'n heel moeilijk woord. De basis is, waar iets mee begint. Als je een huis gaat bouwen, moet je eerst zorgen dat er in de grond een sterke onderkant gemaakt wordt. Dat is de basis waar het huis op komt te staan. Als je wilt kunnen lezen, moet je eerst alle letters goed leren, dat is de basis om te kunnen lezen. Catechese is een moeilijk woord voor: uitleggen. Basiscatechese betekent dus eigenlijk: het begin van het uitleggen.
 
Bij basiscatechese kun je van alles leren over allerlei dingen die in een kerk staan en je kunt leren waar die dingen voor gebruikt worden. Je leert ook wat er in een kerk allemaal gedaan wordt en waarom het juist op een bepaalde manier gedaan wordt. Verder hoor je van alles over mensen die in de bijbel belangrijk waren en je hoort ook verhalen over mensen die vroeger voor de kerk belangrijk zijn geweest.Sommige dingen leer je door er over te praten, andere dingen leer je door er opdachten over te maken.

De basiscatechese is in De Voorhof altijd op dinsdag aan het begin van de avond, behalve in de vakanties. De eerste keer is vlak na de zomervakantie, de laatste keer is eind april. In het kerkblad Rondom de Voorhof wordt nadere informatie tijdig gegeven.
terug