De Toekomst De Toekomst
In het meest rechtse raam kun je het levenspad van de mens herkennen, meer een kronkelpad dan een rechte weg richting toekomst.
De kleur rood weerspiegelt iets van de moeite die geen mens bespaard blijft. Maar ook is het de kleur van de liefde, die dit pad begaan­baar maakt, en vaak zo rijk en mooi. Daarbij biedt het "lichtende geel een hoopvol perspectief. "Op het einde krijgt dit pad de trekken van een mensachtige
gestalte, reikend naar het oneindige. Een tweede menselijke figuur is aan de achterkant van dit raam te zien, wanneer je vanuit de hal de kerkzaal binnenkomt.

Dat je ook heel anders naar dit raam kunt kijken, bleek al uit deze opmerking van een gemeentelid: "ik zie er iets in van een openscheurende hemel. Een visioen als dat van Jesaja of dat uit Openbaringen."

Over de glaskunst
Bij de renovatie in 2007 zijn achter het liturgisch centrum in de kerkzaal vier gekleurde ramen aangebracht. De techniek die voor deze glaskunst is gebruikt is glasfusie. De ramen zijn gemaakt door kunstenares Brenda Bleijenberg uit Oldenzaal.
terug