Over ons Over ons

Wie zijn we
De Voorhof is een laagdrempelige kerk waar je gemakkelijk binnenloopt en met een beetje geluk al snel een kop koffie krijgt. Zij is de thuishaven van een moderne geloofsgemeenschap die graag ruimte schept en niet in hokjes probeert te denken.

‘Kennen en gekend worden’ staat hoog in het vaandel, maar ook is het mogelijk op meer anonieme wijze mee te doen aan kerkdiensten en andere activiteiten.

De ene keer wordt er gezongen en gebeden, de andere keer zoeken mensen het gesprek met elkaar, weer een andere keer gaan de handen uit de mouwen of wordt er geld ingezameld voor een zorgvuldig uitgekozen doel.

In De Voorhof vinden we het belangrijk het christelijk geloof op eigentijdse wijze te beleven en vorm te geven. Dit wordt zichtbaar in onze kerkdiensten, cursussen, ontmoetingen en activiteiten. In een sfeer van respect, zowel voor gelijkgezinden als voor andersdenkenden, zoeken mensen naar wat hen bindt,
troost en inspireert.

In de zogenoemde "witte map" staat in grote lijnen de organisatie van de Protestantse gemeente Kesteren e.o. (De Voorhof) beschreven. De organisatiemap is met name bestemd voor vrijwilligers maar is ook beschikbaar voor andere geïnteresseerden. De witte map kunt u hier downloaden
Voor de periode 2017-2020 is het beleid van De Voorhof samengevat in het beleidsplan "Geloven in beweging". Het beleidsplan 2017-2020 kunt u hier downloaden.

De Voorhof maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland en bestrijkt met name de dorpen: Kesteren, Ochten, Opheusden, IJzendoorn, Lienden en Ommeren.
Ook vanuit andere plaatsen weten mensen zich welkom.
 
terug