Predikant Predikant
Predikant
Ds. Henriëtte Bouwman

Ds. Bouwman is in oktober 1971 geboren in Terschuur, gemeente Barneveld, aan de rand van de Veluwe. Ze heeft in Kampen aan de toen nog Theologische Universiteit van de PThU gestudeerd. Op 4 februari 2001 is zij als predikant bevestigd in de Gereformeerde kerk te Zweeloo-Aalden in Zuid-Oost Drenthe. Na zes jaar is zij vertrokken naar eerst streekgemeente en na de fusie Protestantse Gemeente De Wijngaard in Borculo en de omliggende dorpen. Ruim 14 jaar heeft zij daar als predikant gewerkt en nu is ze sinds 7 november 2021 aan PG De Voorhof verbonden.
Ze vindt het predikantschap een uitdaging in deze tijd waarin geloof en kerk niet meer vanzelfsprekend is. Ze is iemand die zoekt naar de verbinding met de mensen en vindt het een voorrecht om mensen in allerlei levensfasen te ontmoeten. Elk mens is het waard om gezien te worden, vanuit het diepe vertrouwen dat God mensen nooit loslaat en kent tot in het diepst van hun zijn. Zo staat ze het liefst in het midden van de gemeente, tussen de mensen in. Hier kan zij dat grote verhaal van Gods liefde en genade doorvertellen, van Jezus die die liefde tot het uiterste liet zien.
Henriëtte woont in Kesteren en is alleenstaand. Ze houdt van zingen en wil graag de prachtige omgeving van de Betuwe en het rivierenland gaan ontdekken.


 
terug