Lockdown ook voor De Voorhof Lockdown ook voor De Voorhof
Afgelopen maandag 14 december 2020 heeft de premier een strenge lockdown aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Scholen, veel winkels en theaters moeten hun deuren sluiten, net als de horeca en andere organisaties.

Binnen het moderamen en de kleine kerkenraad en met de burgerlijke overheid is uitgebreid overleg geweest over deze situatie. Allerlei aspecten zijn daarbij aan de orde geweest: terugdringen van de besmettingsgraad, maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid als kerkelijke gemeente. Ook de mogelijkheid die wij als Voorhofgemeente tegenwoordig hebben om kerkdiensten rechtstreeks uit te zenden met beeld en geluid heeft meegewogen in de besluitvorming.

Uiteindelijk is besloten dat er in de periode van deze maatschappelijke lockdown wel online diensten te volgen zijn vanuit De Voorhof, maar zonder kerkgangers. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen als kerkelijke gemeente in onze omgeving. En zo kunnen wij de boodschap van Kerst zelf vormgeven: een klein stukje van onze eigen mogelijkheden inleveren vanuit de betrokkenheid op de wereld om ons heen. In deze donkere periode een kleine vonk van solidariteit; een begin van hoop op het doorbreken van het licht.
terug