woensdag 9 januari 2019

Pionieren anno 2019 - Lef en creativiteit

Locatie: 
 De Rank - Hoofdstraat 3 - Zetten
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00

We kunnen er niet omheen of aan voorbij: de meeste Protestantse kerken hebben, net als de Rooms Katholieke Parochies, te maken met krimp. De kerkdienst op zondagochtend moet concurreren met ‘croissantjesochtend met het gezin’ en onderweg naar de kerk kom je meer sporters tegen dan er mensen in die kerk zitten.

Tegelijkertijd is er een groeiende groep mensen, ook jonge mensen, die behoefte heeft aan verbinding en ontmoeting, aan gesprek over levens- en geloofsvragen. Redenen genoeg om met elkaar na te denken over creatieve, nieuwe manieren van kerkelijke presentie in deze tijd.

Deze avond zal ds. Wilma Hartogsveld, predikant van de Vierplek, een samenwerkingsverband van de drie protestante kerken van Lent, Oosterhout en Ressen, ons iets vertellen over haar visie op kerkzijn in deze tijd en haar ervaringen met pionieren in de Vierplek.

Ds. Wilma Hartogsveld is predikant en auteur. Zij was voorzitter van Op Goed Gerucht, een vernieuwingsbeweging van Protestantse theologen, schreef diverse boeken en is columniste van Volzin.

U kunt zich voor deze activiteit aanmelden door een bericht te sturen. Wilt u aangeven
uw naam
om welke activiteit het gaat
met hoeveel personen u komt
of u vervoer aanbiedt of aanvraagt
wat uw telefoonnummer is

terug