woensdag 9 januari 2019

CVCK - Paleis en tuinen van het Koningshuis te Rhenen.

Locatie: 
 De Voorhof - Nedereindsestraat 30c - Kesteren
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00

Chr. Vrouwen Contactgroep Kesteren
Deze eerste contactavond in het nieuwe jaar is mevrouw Henny Boor uit Rhenen onze gastspreker. Ze neemt ons mee op een Virtuele rondwandeling door het verdwenen paleis en de tuinen van het Koningshuis te Rhenen. 
Henny Boor is lid van de Werkgroep Virtueel Rhenen van de  Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen e.o.

Naast de virtuele herbouw van de stad is één van de grote projecten de virtuele herbouw van het in 1812 gesloopte paleis Het Koningshuis. Dit paleis was de zomerresidentie van de koning en koningin van Bohemen: Frederik V van de Palts en Elizabeth Stuart. Op basis van historische gegevens is dit paleis virtueel herbouwd, d.w.z. in de computer. Tijdens de presentatie wordt een klein tipje van de technologische sluier opgelicht om kennis te maken met de onzichtbare kanten van het virtuele paleis. Dan komt er een stukje geschiedenis over het Koningspaar en tenslotte neem wordt u meegenomen op een virtuele wandeling door het paleis en de tuinen. Anekdotes, zingende vogels en klaterende fonteinen komen voorbij.
Het is geen videofilm,  je kunt interactief met het programma werken, inzoomen op schilderijen en meubels en onderliggende informatie opvragen. Alles is 100% historisch verantwoord door gebruik te maken is van originele bouwtekeningen en historische inventarislijsten.

De presentatie is voor leden van de CVCK, maar geïnteresseerden zijn op deze avond van harte welkom. We vragen een bijdrage van  € 2,50 van niet-leden.
Informatie bij Marjo van der Poel, 0488-482659 en Teuni Kars 0488-481996       
Bekijk ook www.stadrhenen.nl
 

terug